Inom Projekt Vita bygger vi baserat på två grundprinciper: förbättrad levnadsstandard och kunskapsdelning.

Vi strävar efter att förbättra levnadsstandarden i Moçambique genom att implementera en ny kunskapsbas och utveckla samhället inifrån.

  Att förbättra levnadsstandarder handlar inte bara om att hjälpa folket i samhället att förbättra deras privatekonomi. Det handlar om att skapa säkrare hem, platser att leka på, bättre matlagningsutrustning, rent vatten, mer mat på bordet och andra grundbehov.

Hur når vi det här målet?

Vi vet att vi inte kan fixa allt – att vi inte har alla svaren eller förmågan att lösa alla grundläggande behov. Men vi kan arbeta för att uppnå de här målen ett i taget. Vi kan hjälpa en familj i taget, bygga upp en spis per hushåll, bygga ett hus i taget, och hjälpa ett samhälle åt gången.

Det finns många sätt som du kan hjälpa till på:

  • Volontärarbete: Du behöver inte befinna dig i Moçambique för att hjälpa till. Du kan även gå med i vårt team och bli en medlem i Project Vita. Du kan hjälpa till med projektidéer, planering, hjälpa vårt team i Sverige eller Moçambique, driva insamlingar, och hitta sätt att öka medvetandet om vårt projekt och behoven vi arbetar med.
  • Forskning: Du kan inte alltid hitta lösningar på existerande problem hemifrån. Ibland måst du befinna dig där utmaningarna finns och studera dem på nära håll. Detta hjälper forskare att få en djupare förståelse för individuella utmaningar och att komma på skräddarsydda lösningar. Därför stöttar vi och hjälper studenter som är intresserade av att komma till Moçambique och forska i hållbar utveckling inom samhällets olika områden.

Vi välkomnar ditt engagemang i organisationen. Spendera tid med oss i Moçambique för att få en bättre förståelse för samhället och hur vi arbetar. Kunskap är makt, och genom att kombinera olika kunskaper som människor från hela världen har – och genom att arbeta som ett team – kan vi förbättra levnadsstandarden och ge makten till de som behöver den mest.

Det är därför vi starkt rekommenderar volontärer, studenter och de som stöttar oss från världens alla hörn att komma till Moçambique för att hjälpa oss med att uppnå vårt mål. För att fullt ut förstå de behov och utmaningar som lokalbefolkningen har är det viktigt att vi arbetar och bor tillsammans, och att vi går sida vid sida med varandra.

Häng med och upplev hur stora förändringar kan uppnås genom små initiativ..

 

EnglishPortugalSwedish